Activiteiten
voor kinderen uit de wijk
voor jongeren
om samen Jezus te leren kennen
voor je omgeving
in de kerk, de wijk en in de wereld

“Op allerlei manieren zijn we actief. Binnen de gemeente, in kleine groepen, voor volwassen en jongeren die Jezus (opnieuw) willen leren kennen, met onze jeugd en in en met onze omgeving!”

Hieronder een overzicht van allerlei activiteiten en de doelgroep. Neem voor meer informatie, gerust contact met ons op.

Jongeren (12-15)

Jeugdvereniging
Iedere week samen met leeftijdsgenoten praten over God en jouw leven. Drie jaar lang trek je op met dezelfde coaches. Zij organiseren de avonden en werken met een vast programma.

Je bent met een groep van ongeveer 8-10 leeftijdsgenoten welkom op hun thuisadres en praat je in een veilige setting over wat jou bezig houdt.

Jongeren (16)

Youth Alpha
Wat is de basis van het christelijk geloof en wat betekent dat voor jouw leven?
Samen bespreek je elke avond een ander thema, zoals: wie is Jezus? Wat is bidden? Hoe werkt de Heilige Geest?

Je begint de avond samen met een maaltijd. Er is ruimte voor ontmoeting, gezelligheid en goede gesprekken. Ook staat er een weekend weg op het programma.

Jongeren (17-19)

Coaches & (Belijdenis-)catechisatie
Iedere week samen met leeftijdsgenoten praten over God en jouw leven. Drie jaar lang trek je op met dezelfde coaches. Zij organiseren de avonden en werken met een vast programma. Je bent met een groep van ongeveer 8-10 leeftijdsgenoten welkom op hun thuisadres en praat je in een veilige setting over wat jou bezig houdt.

Als je geraakt bent door God, als je Hem in je leven wilt volgen en daar een bewuste keuze in wilt maken, kun je je opgeven voor belijdeniscatechisatie. Je bereidt je dan voor op het doen van ‘openbare belijdenis van je geloof’ in de kerk. Op dat moment zeg je ‘ja’ tegen God, belijdt je dat je een Verlosser in Jezus nodig hebt en geloof je dat de bijbel in onze gemeente goed wordt uitgelegd. Daarnaast vraag je hiermee toegang tot het Heilig Avondmaal [link]. Als je als kind nog niet gedoopt bent, wordt je in deze dienst ook gedoopt.

Volwassenen (19-25)

Groeigroepen & Pastorale zorg
Individuele aandacht voor jou als persoon. Samen met een volwassene je weg met God uitvinden. Nadenken over jouw toekomst. Of praten over dingen waar je tegenaan loopt in je leven. Dat is wat je van het Pastoraal Jeugd Team (PJT) kan verwachten.

Ook is het mogelijk om je aan te sluiten bij een Jeugd HuisGroeiGroep (JHGG). In deze groep met leeftijdsgenoten kun je bijbelstudie doen en samen delen wat geloven voor jou betekent. Voor meer informatie, neem contact met op met de taakgroep HGG of een de jeugdouderling.

In een Huisgroeigroep
praat je over geloof
Ontspan je samen
doe je bijbelstudie
bid je samen
Ken je en help je elkaar

Huisgroeigroepen (HGG’s)

Huisgroeigroepen (HGG’s) zijn kleine groepen waarin je met elkaar een relatie opbouwt, praat over geloof, bijbelstudie doet en samen in gebed God zoekt. Onze gemeente is opgebouwd uit HGG’s en het is ons streven dat iedereen zo zijn of haar plek vindt in een kleine, veilige groep. Voor jongeren hebben we JHGG’s. Alle HGG’s bepalen zelf hun regelmaat, dag en tijdstip van samenkomst, de opbouw van de avonden en overige bijeenkomsten.

Zou je je graag aansluiten bij een HGG of ben je nieuw in de gemeente neem dan met ons contact op. We gaan dan samen met jou op zoek naar een geschikte HGG of JHGG.

Boogkerk_Alpha2
Boogkerk_YouthAlpha

ALPHA CURSUS: INTERESSANT VOOR JOU!

Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Voor wie?
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou! Voor alle (jong-) volwassenen.

Waarom?
Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?
We beginnen met een gezellige en lekkere maaltijd. Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen.

Welkom!
Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op een Alpha die de Boogkerk vanaf 26 september 2018 organiseert. In de periode tot eind november komen we op woensdagavonden bij elkaar. In die periode is er ook een weekend dat vanaf vrijdagavond t/m zaterdagmiddag duurt.

Contact
Als je wil deelnemen dan kun je dat via een mailbericht aan alpha@boogkerk.nl laten weten. Voor meer informatie kan je ook bellen met Kees Baan (06-48471674)

YOUTH ALPHA

Wat doe ik hier? Waarom leef ik? Wie ben ik? Loop jij met dit soort vragen rond? Met je vriend of vriendin in gesprek over het christelijk geloof? Zelf nieuwsgierig naar wie God is? Dan is Youth Alpha iets voor jou.

Tien avonden trek je op met een vaste groep. Je begint samen met een maaltijd. Er is ruimte voor ontmoeting, gezelligheid en goede gesprekken. De basis van het christelijk geloof wordt met de groep gedeeld en we zijn nieuwsgierig hoe jij daar tegenaan kijkt. Ook staat er een weekend weg met z’n allen op het programma. Het volgen van een Youth Alpha cursus is iets dat je niet snel zult vergeten! Wil je meer weten of wil je je opgeven? Neem contact op met Axel Hagg (axel.hagg@xmsnet.nl) of Albert Knigge (a.knigge@xmsnet.nl).

“Dichtbij in onze wijk… en ver weg in het buitenland”

Boogkerk_topkids
Irina

Topkids

Elke laatste woensdagmiddag organiseren we workshops voor alle kinderen (ong. 6 / 10 jaar) in de wijk Nieuwland in schoolgebouw De Border. Start 14:30 tot 16:15 (inloop vanaf 14:15).
De activiteiten? Nagels lakken, cupcakes versieren, sokpoppen maken, schilderen, timmeren en zagen en sport & spel. Het doel? kinderen op speelse wijze iets meegeven van het christelijk geloof. Een vaste groep vrijwilligers organiseert Topkids.
Opgave uiterlijk de dinsdag ervoor (tot 17:00 uur) via e-mail. Vol = vol en op volgorde van inschrijving. Prijs: € 1,50 per kind. Let op: niet in schoolvakanties.

Meer informatie? E-mail topkidsboogkerk@hotmail.com of bel naar Susanne Bomas (033 – 888 37 86).

Stichting Irina

Stichting Irina is organiseert jongerenreizen naar Roemenië om jongeren kennis te laten met de moeilijke leefomstandigheden van Roemeense zigeuners.

Tijdens de projecten in Roemenië delen we uit aan extreem armen, helpen we door middel van bouwprojecten en organiseren we kinderwerk.

In de voorbereiding op de reis werken we hard om (sponsorgeld) bij elkaar te halen. Heb je klussen, opdrachten of uitdagingen: Wij helpen graag!

Naar de website

 

St Tamar Korat Nederland

Het doel van het Tamarteam in Korat (Thailand) is de liefde van God te delen door de kwetsbare mensen in de stad Korat en de omringende dorpen in Isaan te helpen, te ondersteunen en toekomstperspectief te geven. Twee zussen van onze gemeente hebben zich aan deze Missie verbonden en wonen daarvoor, wanneer mogelijk, elk jaar een half jaar lang in Korat. Daarbij delen zij hun liefde en ondersteunen het werk van het Tamarteam. Ook versterken zij de opbouw van de NonDaeng Church.

U kunt u ook aanmelden voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar tfc@tamarkorat.nl.

Naar de website

Diaconie

Mensen helpen, dienend bezig zijn, dat is kortgezegd de taak van een diaken. In de wijk Nieuwland staan we klaar om hulpvragen te behandelen, dan wel door te sturen naar de juiste plek. Dit kan hulp zijn van praktische, maar ook van (acute) financiële aard.

Ook komt het voor dat inwoners van Nieuwland aankloppen die geen lid zijn van de Boogkerk, uiteraard zullen we ook die mensen proberen te helpen, zoals Jezus dat van ons verwacht.

Op de contactpagina vind je contactgegevens van de diaconie.

Open maaltijd

De Open Maaltijd wordt elke laatste woensdag van de maand gehouden in: de Boogkerk

Centraal hierin staat: samen eten, ontmoeting en gezelligheid. Zo willen we er voor onze buurt zijn. Zoals Jezus dat uitbeeldde bij de voetwassing in Johannes 13: ‘Elkaar dienstbaar zijn.’

Iedereen is van harte welkom! Wil je komen om te eten? Vanaf 18.30 uur kan je binnenlopen, de maaltijd begint om 19.00 uur.

Moet ik betalen om mee te kunnen eten? Nee! Moet ik me aanmelden? Graag! Voor aanmelden en andere info kun je terecht bij Nico Voshol | 06 206 171 48. Aanmelden kan ook via het contactformulier

Voedselfocus

Stichting Voedsel Focus Amersfoort levert voedselpakketten aan inwoners van de regio’s Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel en Spakenburg.

De voedselpakketten zijn bedoeld als noodhulp voor mensen die een tijdje financieel echt niet rond kunnen komen.

Praktisch elke maand ondersteunen we de voedselbank met een inzamelingsactie waar specifieke producten worden gevraagd.

Contactpersonen: Simon en Dinie Rozendaal
(033-4557872 of s_d_rozendaal@online.nl)